خرابی خودرو  به خصوص در طول یک سفر، مشکلات زیادی را به همراه دارد. در این شرایط، باید خودرو را به سمت کنار جاده (خیابان) منتقل کنید و سپس با یافتن علت مشکل، با یک امداد خودرو در همدان تماس بگیرید تا آن را برطرف کند. در این مقاله، به علل و نشانه‌های خرابی خودرو می‌پردازیم تا در صورت بروز مشکل، بتوانید منشا آن را شناسایی کنید.

خرابی خودرو

13 خرابی رایج خودرو کدام است؟

شناخت و آگاهی درباره خرابی خودرو تا حد زیادی در نگه‌داری صحیح و اصولی از ماشین تاثیرگذار است. بنابراین در ادامه ۱۳ مورد از خرابی‌های عمومی خودرو را بررسی می‌کنیم و برای هریک، راه‌حل مشکل را بیان می‌کنیم.

خراشیده شدن رنگ و بدنه خودرو

بسیاری از رانندگان به خراشیدگی رنگ و بدنه ماشین‌های خود حساس هستند و سریعاً برای رفع این مشکل اقدام می‌کنند. اما گروه دیگری این خراش‌ها را جدی نمی‌گیرند و از کنار آن‌ها عبور می‌کنند.

سوختن لامپ های خودرو

سوختن لامپ‌های خودرو از جمله مشکلاتی است که باید به آن توجه ویژه‌ای داشته باشیم. این خرابی می‌تواند امنیت ما را به خطر بیندازد و باعث کاهش دید در شب شود.

برای حفظ امنیت و راحتی خود و دیگران، لازم است به صورت دوره‌ای لامپ‌های خودرو را بررسی و تعمیر کنیم. این اقدام می‌تواند از وقوع حوادث جلوگیری کند.

در گذشته لامپ‌های ماشین از نوع رشته‌ای بوده و پس از مدتی رشته‌های فنری داخل آن خشک و پاره می‌شد. به همین دلیل لامپ از کار افتاده و می‌سوخت. لامپ‌های امروزی اما از تکنولوژی مدرن‌تری بهره‌مند هستند و طول عمر بالاتری دارند. با این حال این مدل‌ها نیز در طول زمان کارایی خود را از دست می‌دهند و می‌سوزند. قطعا تشخیص زودهنگام این خرابی خودرو و رفع آن به سلامت و ایمنی راننده و سرنشینان کمک زیادی می‌کند.

 

برجستگی غیر طبیعی روی تایر خودرو

یکی دیگر از مدل های خرابی خودرو برجستگی غیر طبیعی ر.ی تایرهاست. این برجستگی ها بیشتر به خاطر جدا شدن لایه های داخلی و وارد شدن هوا به دخال انهاست. این مسئله سبب نازک تر شدن ضخامت برجستگی و بالا رفتن ترکیدگی تایر خواهد شد. افزون بر این در زمان رانندگی تکان زیادی به ماشین وارد شده و خسارت های زیادی به اتصالات جلووبندی می زند.

بنابراین باید به شکل دوره ای لاستیک ها را بررسی کرده و از سلامت ظاهری انها اطمینان پیدا کنیم.

صدای غیر عادی تسمه های موتور

قطعات داخلی موتور از طریق تسمه‌هایی با یک‌دیگر ارتباط دارند. در واقع این تسمه‌ها نیروی موتور را به بخش‌های مختلف منتقل می‌کنند و امکان حرکت ماشین را فراهم می‌آورند. کارکرد مداوم تسمه‌ها به خصوص در مجاورت گرمای موتور منجر به شکنندگی و ترک خوردن آن‌ها می‌شود.

در نتیجه تسمه توانایی خود را از دست داده و ادامه کار بخش‌های مختلف موتور را غیرممکن می‌کند. بنابراین باید علائم خرابی این تسمه‌ها را شناخته و در صورت مواجهه با آن‌ها برای حل مشکل اقدام کرد. از جمله این علائم می‌توان به شنیدن صداهای سوت‌مانند و غیرعادی از داخل کاپوت اشاره کرد.

دوده های خروجی اگزوز

سیستم اگزوز خودرو مسئول هدایت گازهای تولید شده از احتراق موتور به بیرون است. این سیستم با بررسی دودهای خروجی از اگزوز، اطلاعات دقیقی درباره مشکلات خودرو را در اختیار ما قرار می‌دهد. این دودها ممکن است به رنگ‌های سفید، سیاه و آبی باشند و هر کدام نشانگر یک مشکل خاص هستند. به عنوان مثال، دود سیاه ناشی از احتراق ناقص در موتور است. علاوه بر رنگ دود، بوی آن نیز نشانگر مشکلات داخلی خودرو است. به طور کلی، اگر دود اگزوز بوی نامطبوعی داشته و چشمان را تحریک می‌کند، به معنای وجود مشکل در سیستم سوخت‌رسانی و برق خودرو است. بنابراین، باید به سرعت برای رفع این مشکل اقدام کرد.

عدم عوض کردن دنده ها

یکی از مشکلاتی که در ماشین‌های گیربکس دستی رخ می‌دهد، عدم تعویض آسان دنده‌ها است. این مشکل ممکن است به دلیل عدم تنظیم کلاچ، کاهش میزان روغن واسکازین گیربکس، خرابی دنده‌های برنجی گیربکس و حتی خرابی دیسک و صفحه رخ دهد. اما باید توجه داشت که بی‌توجهی به این مشکل می‌تواند هزینه تعمیر را افزایش دهد. بنابراین توصیه می‌شود که هرگاه با تعویض سخت دنده‌ها و صدای ناهنجار (شبیه به زوزه) هنگام تغییر دنده مواجه شدید، به سرعت به تعمیرگاه  امداد همدان مراجعه کنید.

لرزش فرمون ماشین

لرزش فرمان خودرو نشانه‌ای از خرابی است که نباید نادیده گرفته شود و باید به سرعت تعمیر شود تا از وقوع حوادث جلوگیری شود. این مشکل ممکن است از عوامل مختلفی نظیر لوله‌های فشار هیدرولیک، پمپ فشار هیدرولیک یا حتی روغن فرمان ناشی شود.

احساس بوی سوختگی از داخل کابین

اجزای الکتریکی خودرو توسط سیم‌های مسی روکش‌دار با هم متصل هستند. اگر روکش این سیم‌ها در اثر فرسودگی یا اتصالی از بین برود، بوی سوختگی غیرعادی درون کابین به مشام می‌رسد. در این شرایط باید به سرعت خودرو را به یک مکان خلوت منتقل کرده و آن را خاموش کنید. سپس اتصالات مثبت و منفی باتری را جدا کرده و تا زمان حل مشکل، آن را روشن نکنید. زیرا درون خودرو اجزای اشتعال‌زای زیادی وجود دارد که کوچکترین جرقه در آن، خسارات ناگواری به جای می‌گذارد.

روشن شدن چراغ جک

یکی از نشانه‌های خرابی خودرو، روشن شدن چراغ Check است. این چراغ با ایسیو ماشین در ارتباط بوده و در صورت تشخیص مشکل روشن می‌شود تا راننده را مطلع سازد. به طور کلی روشن شدن چراغ Check را می‌توان به خرابی در بخش‌های الکترونیک خودرو از جمله سنسورها مرتبط دانست. بنابراین نباید از کنار آن به راحتی عبور کرد. بلکه با مراجعه به تعمیرگاه و دیاگ زدن باید خطای ایسیو را شناسایی و برای رفع آن اقدام نمود.

خراب شدن پمپ بنزین

خرابی پمپ بنزین به این معناست که سوخت به درستی به موتور تامین نمی‌شود و شتاب خودرو کاهش می‌یابد. این مشکل عموما در پمپ‌هایی رخ می‌دهد که به مدت زمان طولانی فعالیت کرده‌اند و عمر مفید خود را به پایان رسانده‌اند.

برای تشخیص خرابی پمپ بنزین خودرو، باید به صداهای ماشین توجه کنید. یک پمپ سالم در هنگام روشن بودن خودرو و رانندگی، صدای بسیار آرامی دارد. بنابراین، اگر صدایی شبیه به ناله از سوی مخزن بنزین به گوشتان می‌رسد، احتمال خرابی پمپ سوخت وجود دارد. البته باید بدانید که کافی نبودن میزان سوخت در مخزن و یا استفاده از سوخت آلوده هم می‌تواند صدای ناله در پمپ ایجاد کند.

بالا نیامدن آمپر اب خودرو

یکی از مشکلاتی که باعث بالا نرفتن آمپر آب در ماشین می‌شود، خرابی سیستم خنک کننده می‌باشد. وقتی که سیستم خنک کننده خودرو عمل نکند، حرارت موتور به طور مداوم افزایش می‌یابد و این باعث می‌شود که آمپر آب در ماشین بالا نرود. علاوه بر این، خرابی ترموستات نیز می‌تواند عاملی دیگر برای بالا نرفتن آمپر آب باشد.

ترموستات مسئول کنترل دمای آب در موتور است و در صورت خرابی، ممکن است دمای آب در ماشین بسیار پایین یا بسیار بالا شود و این باعث می‌شود که آمپر آب نتواند به حد مطلوبی بالا برود. همچنین، خرابی پمپ آب نیز می‌تواند دلیلی برای بالا نرفتن آمپر آب در ماشین باشد. پمپ آب مسئول چرخش آب در سیستم خنک کننده است و در صورت خرابی، آب به طور کافی در موتور چرخش نمی‌کند و این باعث می‌شود که آمپر آب بالا نرود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *